top of page

Kokemuksia Sensomotorisesta valmennuksesta
"Olen nyt tehnyt harjoitteita nelisen kuukautta. Minulla ei ollut alkuun odotuksia tai edes ajatusta miten valmennus voisi auttaa minua. Tiesin kuitenkin että tarvitsin apua johonkin epämääräiseen jännittyneisyyden tunteeseen ja kehon jumiutuneisuuteen. Tiesin ja tunsin että kehossani tai olemisessani oli jotain hankalaa ja tarvitsin apuja oloni helpottamiseen ja parantamiseen.


Tällä hetkellä oloni on selkeästi helpompi ja kevyempi. Voisin sanoa että maadoittuneempi. On helpompi olla kehossa ja elämässä läsnä. Valmennus on ollutkin yllättävä matka itseeni. Jännitystiloja on pudonnut olemisesta pois. Askel on kevyempi ja mieli on tasaisempi.

Lapsesta saakka olen tai pitäisikö sanoa että lapsena olen joutunut elämään hätätilassa. Pelko, huoli ja stressi perheessä on saanut aikaan kroonisen hätätilan kehooni. Vaikka mieleni on löytänyt aikuisiässä jo jonkin verran rauhaa, ei kehoni ole sitä rauhaa pystynyt löytämään. Jännitys on jäänyt jäljelle. Sensomotorinen valmennus on auttanut minua rauhoittamaan kehoani ja sitä kautta myös mieltäni. Vaikka matkaa on vielä jäljellä, olen oivaltanut mikä merkitys tasapainoiselle ololle on kehon ja hermoston palauttamisella. Oloni rauhoittuu koko ajan. Erityisen tärkeä oivallus on ollut että menneisyyden traumojen ei tarvitse määritellä nykyhetken rauhaa.


Valmennuksella on ollut myös yllättäviä vaikutuksia. Aloitin nimittäin juoksemisen. Sanottakoon että minua ei koskaan ole kiinnostanut juokseminen. Valmennuksen aloittamisen jälkeen kehooni syntyi tarve juosta. Tuota tarvetta olen alkanut toteuttamaan. Ja se on ollut ihmeellisen helppoa! Arjessa olen muutenkin huomannut että on ollut helpompi tarttua toimeen ja tehdä vaikkapa uudella reseptillä ruokaa. Tai siivota se vuosia sekaisin ollut komero.

Suosittelen lämpimästi valmennusta kaikille jotka haluavat hoitaa, huoltaa ja palauttaa itseään elämän huolista ja jännitteistä."


- Sari


Jennin kommentit:

Tähän ajattelin lisätä, että olemme Sarin kanssa tehneet hoidot vain yhden kerran. Tulokset ovat siihen nähden tosi hyviä. Näin yleensä jos Moro-refleksi on hermostossa kovin vahvana ja hallitsevana ja kun se saadaan sieltä aisoihin niin oleminen helpottuu. Moron mukana voivat muutkin refleksit lähteä vaimenemaan, jopa sammua.


Sari on tehnyt vuosien mittaan tosi paljon henkistä työtä itsensä kanssa ja sillä saanut tosi hyviä tuloksia mutta keho ja hermosto ei silti ole pystynyt päästämään irti.


Primitiivirefleksit ovat sillä tavalla hankalia tapauksia, että ne eivät sammu vahingossa eikä oikein millään muulla keinolla kuin juuri niille tarkoitetuilla hoidoilla.


Monenlaisilla muilla harjoitteilla ja hoidoilla voidaan kehoa ja hermostoa rauhoittaa ja saada mieli hallintaan. Esimerkiksi säännöllinen jooga on koettu hyväksi tavaksi rauhoittaa kehoa. Ja toisaalta puheterapialla voidaan saada apua mielen haasteisiin.


Kumminkin refleksit voivat edelleen olla kehossa aktiivisina ja ne voivat reagoida sieltä sitten herkästi jos elämässä tulee stressiä tai muita vaativia tapahtumia.


Primitiivirefleksit eivät aktiivisina kuulu aikuisen kehoon ja vaikuttavat taustalla ihan kaikkeen olemiseen. Ne ovat kuin kiviä kengässä. Kun ne hoidetaan pois niin elämä kevenee ja energiaa jää muihin tarkoituksenmukaisempiin asioihin. Samalla muut hoidot voivat tehota kehoon ihan uudella tavalla.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page